Ukroboronprom’dan Ukrayna Savunmasına Yeni Araç

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Zırhlı Araçlar Fabrikası, otomatik savaş hareket kontrol sistemine sahip olan ve savaş anında görevlerin hızlı bir şekilde iletilmesini ve bunların uygulanmasını kontrol eden yeni bir komuta ve personel aracı BTR-3KSh’yi ürettiğini bildirdi.

Konu hakkında yapılan açıklamada, “Ukrayna’da modern savaş koşullarındaki hareketleri kontrol etmeyi amaçlayan yeni bir komuta ve personel aracı BTR-3KSh üretildi…” ifadeleri kullanıldı.

Üretimi yapılan “BTR-3KSh” yeni komuta ve personel aracının, “BTR-3” adlı eski nesil zırhlı askeri aracının geliştirilmesiyle ortaya çıktığı bilgisi de paylaşıldı.

BTR-3KSh’nin “kalbi” nin; karargah, hedefler ve araçların konumu ile ilgili bilgilerin güvenli olarak iletilmesini sağlayan, iletilen tüm bilgileri çok hızlı olarak işleyen en yeni otomatik savaş kontrol sistemi olduğu belirtildi.

Otomatik savaş kontrol sistemi, iletilen bilgileri, karagahtaki taktik bilgisayarlarda gösteriyor  ve çatışma bölgelerine hızlı bir şekilde müdahale edilmesini ve bunların yönetilmesini sağlıyor.

Kaynak: Ukrinform

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com