Ukrlandfarming: Ukrayna’da hayvancılığın ciddi gelişme umutları var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın tarım işletmelerinde ve çiftliklerinde yaklaşık 400 bin süt ve 34 bin adet et için büyükbaş hayvan bulunuyor.

Ukrlandfarming Şirketler Grubu Vladimir Pedan’ın hayvancılık departmanı başkanı tarafından yapılan açıklamada hayvancılığın geniş çapta yeniden düzenlenmesine başladı. Şirket uzmanlarına göre, Ukrayna’da hayvancılığın, pazarda süt ve et sıkıntısı göz önüne alındığında ciddi kalkınma umutları var, ancak devlet desteğine ihtiyacı var.

Vladimir Pedan “Aslında bugün Ukrayna’da bütün süt ve süt ürünleri pazarı ilginç ve umut verici görünüyor, çünkü son yıllarda sığır sayısını azaltma eğilimi var. Bu durum genel olarak, devlet gıda güvenliği konusunu da doğrudan etkilediği için kritik öneme sahip olduğuna inanıyorum ” İstatistiklere göre, Ukrayna’daki işletmeler ve çiftlikler yaklaşık 400 bin süt ve 34 bin et için büyükbaş hayvana sahiptir. Yılın ilk yarısında, süt ineklerinin sayısı 20 bin baş düşürüldü, bu da tam yağlı süt fiyatlarının artmasına ve süt işletmelerinde hammadde sıkıntısına neden oldu.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’da hayvancılığın ciddi gelişme umutları var

Ayrıca, “Ukrlendfarming” hayvancılık bölümü başkanı, hayvancılığın gelişimine katkıda bulunabilecek yasal önceliklerden de bahsetti. Bunlar arasında: kiracılar veya arazi sahipleri tarafından sahip olunan ekilebilir arazinin miktarını 1 hektar başına sığır içeriği ile ilişkilendirmek, yem bitkilerinde kullanılan arazinin doğrudan sübvanse edilmesi ve süt ürünlerinde hurma yağı içeriği için devlet standartlarının uluslararası standartlara getirilmesi. Vladimir Pedan, “Bence Ukrayna’da inek sayısının azalmasına neden olan nedenlerden biri, üreticiler için yanlış planlanmış bir yanlış sübvansiyon sistemi, süt işletmelerinin düşük ihracat potansiyeli ve nüfusun düşük alım gücüdür.” diyor

Ukrlandfarming, Ukraynalı işadamı Oleg Bakhmatyuk’a ait en büyük Ukraynalı tarımsal sanayi holdinglerinden biridir. Tarımsal işletme, toplam 500 bin hektar alana sahip olan Ukrayna’daki en büyük toprak alanlarından birini yönetmektedir. Şirketler grubu, hayvancılığa ek olarak, tahıl ve yağlı mahsullerin, tohumların ve yumurta ve yumurta ürünlerinin (Avangardco IPL) yetiştiriciliğinde de faaliyet göstermektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com