Ukrhaber 2 yaşında!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
UkrHaber 2 yaşında

Ukrhaber’i tam 2 yıl önce bugün, 26 Ekim 2018 günü ilk haberleri girerek yayına almıştık. İkinci yılı doldurduğumuz bugüne kadar sitemize destek olan herkese teşekkür ederiz.

İlk bir yıl içerisinde 1,600 haber yayına girerken, ikinci yıl içerisinde haber sayısını neredeyse % 50 arttırdık. Günlük ortalama haber giriş sayısı 7’yi buldu.

Daha önce olduğu gibi tüm haber ve içerikleri kendimiz üretiyoruz. Nadiren bile olsa Ukrayna’yı ilgilendiren Türkiye kaynaklı ajans haberlerini de kullandık. Haberleri başlık veya bir iki cümlelik açıklamalardan ziyade tam format ve geniş şekilde vermeye, kaynak bilgisini belirtmeye özellikle dikkat ediyoruz.

Haber fotoğrafı kullanımını önemsemeye devam ediyoruz. Şu ana kadar kullandığımız fotoğraf ve görsel sayısı 4,500’ü aştı. Kendi çektiğimiz fotoğrafların sayısı ise azımsanamayacak düzeydedir.

Zaman zaman hatalarımız olmakta; farkettiğimizde yahut bir uyarı geldiğinde muhakkak güncelliyoruz.

İkinci Yılı Doldurduğumuz “Bugün” Neredeyiz?

Alexa site sıralamasında ilk sene sonunda hedeflerin çok üstüne çıkarak 500 bine yaklaşırken, ikinci sene son çeyreğinde 250 bin altına kalmaya devam ediyor. En zorlu mücadelenin olduğu ilk çeyrek milyonluk bölümde ilerlemek için trafiğin katlanarak artması gerekmektedir. Takdir ederseniz ki sadece Ukrayna konseptli bir haber sitesi olarak dar bir alanda kalmak zorundayız. Trafik artış eğilimine bakarsak, yükselme iniş çıkışlarla birlikte devam edecektir.

Sitedeki ortalama oturum sayısı ilk seneye göre 4.2 kat artarken, trafik 5.8 kat arttı. Ukrayna’da yaşayan hemen herkesin takip ettiği bir haber sitesine dönüştü. Bunu, yeni tanıştığımız arkadaşların ifadelerinden de bizzat görüyoruz.

Telegram kanalımıza yayınladığımız her haber otomatik düşmektedir. Türkler arasında çok yaygın bilinip kullanılmamasına rağmen takipçi sayımız 1,300’e yaklaştı.

Tamamen kendi ürettiğimiz, kaliteli içeriği kullanacaktık; bunu devam ettirdik. Ürettiğimiz içerikler Türkiye’de haber sitelerinde de kullanılır oldu.

Kullanıcı çekme açısından etkili ve cazip, ancak içi boş içeriklere, listelere asla yer vermeyecektik; geçen sene yer vermedik, bu sene de yer vermedik. Asla vermeyeceğiz.

Google Haberler’e ilk sene girmiştik, halen devam ediyoruz.

Çok şey öğrendik. Kusurlarımız var, hatalarımız oldu. Hepsinin farkındayız. Daha yapılacaklar, henüz sırası gelemediğinden ötürü ötelenen çok fazla içerik bizleri beklemektedir.

2. yılda da çabalamaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar destek olan, bizleri her gördüğünde övgülerini ve önerilerini ileten, sitemizi ziyaret eden herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Kadir Çurku – Caner Cangül
Ukrhaber Yönetimi

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com