Ukrhaber 1 Yaşında!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrhaber’i tam 1 yıl önce bugün, 26 Ekim 2018 günü ilk haberleri girerek yayına almıştık.

ukrhaber 1 yaşında

O günden bugüne kadar geçen sürede siteye 1,600 üzerinde haber ve yazı girişi gerçekleşti.

İlk aylarda sitenin konseptinin oturtulması, tasarıma dönük çalışmalara daha çok zaman ayırdık. İlk günden beri tıklama tuzaklarından uzak durduk, haber başlıklarını bilgilendirici ve içerikle alakalı başlıklar olmasına dikkat ettik. İçeriklerde özgün olmaya ve öyle kalmaya özellikle dikkat ettik. Zaman zaman hatalar yaptık, bunları kısa sürede toparladık. Bilgilendirici içerikler ve gezi yazılarının % 100 kendi ürettiklerimiz olmasına dikkat ettik.

Fotoğrafı önemsiyoruz ve sitede sunduğumuz fotoğrafların anlaşılır boyutlarda olmasına dikkat ettik. 1 yıllık dönemde sitede kullandığımız görsel sayısı 3 bini aştı.

Tüm bu süreçte geldiğimiz noktada trafiğimizin % 48’i Türkiye’den, % 42’si Ukrayna içerisinden geliyor.

Birinci Yılı Doldurduğumuz Bugün Neredeyiz?

Alexa site sıralamasında ilk 1 milyon site içine girmeyi hedefledik; ilk 500 bine yaklaşarak hedefi çok aştık.

Geldiğimiz noktada Ukrayna’ya dönük Türkçe içerik üreten tüm siteler içerisinde ilk sıraya yerleştik.

Tamamen kendi ürettiğimiz, kaliteli içeriği kullanacaktık; bunu oturttuk.

Kullanıcı çekme açısından etkili ve cazip, ancak içi boş içeriklere, listelere asla yer vermeyecektik; vermedik.

Ukrayna ile ilgili konularda doyurucu içerik vermek istedik. Kendi yazılarımız dışında Elephant Law işbirliği ile eksiksiz ve bilgilendirici yazılar sunmaya başladık.

Google Haberler’de yer almayı hedeflemiştik; başladık.

İlk 1 yılı kuruluş dönemi olarak kabul ediyoruz. Çok şey öğrendik, çok şey denedik. Daha yapılacaklar, hazırlanmayı bekleyen, henüz sırası gelemediği ötelenen çok fazla içerik var.

2. yılda hem içerik girme hızımızı arttıracağız, hem de kendimize koyduğumuz yeni hedefleri gerçekleştirmek için çabalamaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar destek olan, bizleri her gördüğünde övgülerini ve önerilerini ileten, sitemizi ziyaret eden herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Kadir Çurku – Caner Cangül
Ukrhaber Yönetimi

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com