Ukrayna’ya yurtdışından gümrüksüz ürün getirme limitleri düşürülüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Verkhovna Rada’ya, Ukrayna’ya gümrüksüz mal ithalatı sınırının azaltılması için Gümrük Kanununda değişiklik yapılmasını tavsiye etti.

Bakanlar kurulu Ukrayna

Bakanlar kurulu özellikle, hava ve deniz trafiğine açık kontrol noktalarından, el bagajında veya bagajda vergisiz mal ithalatı için mevcut sınırı 1000 € yerine 430 €’ya düşürmeyi teklif ediyor .

Diğer kontrol noktaları aracılığıyla getirilen mallar için ise gümrüksüz sınır 500 €’dan 300 € ‘ ya düşürüldü.

Başbakan Denis Şmigal’in belirttiğine göre, Ukrayna hükümeti mevzuatını AB’de tanımlanan ve Ortaklık Anlaşması’nın öngördüğü prosedürlere uyarlamaya devam ediyor.

Öte yandan, aynı kanun tasarısına göre, ticari amaç gütmemek kaydıyla bilimsel araç ve gereçlerin vergiden muaf tutulması önerilmiştir.

Aynı zamanda Ukrayna topraklarındaki faaliyetler için getirilecek bazı ekipmanlara vergi muafiyeti getirilmesi yönünde bir teklifin de bulunduğunu belirten Şmigal “Bu adımla, burada yatırım yapması ve yeni iş yaratması konusunda Ukrayna’da işe başlayacak büyük şirketleri teşvik edeceğiz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com