Ukrayna’ya yapılan para transferleri hacmi % 20 arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların yurtdışı ile para transferi hacimlerinde sürekli bir artış olmaya başladı. Privatbank’ın havale dairesi başkanı Maria Straşko tarafından belirtildiğine göre 2019 yılının ilk sekiz ayında, Ukraynalıların Privatbank’ın dijital kanalları ve şubeleri aracılığıyla aldığı para transferi hacmi 2018 yılının aynı dönemine göre % 19 artarak 2.3 milyar dolara yükseldi. Transfer sayısı da % 28 artarak 6.5 milyon adete yükseldi.

Aynı zamanda Ukraynalılar yurtdışına da daha fazla para göndermeye başladı. 2019’un ilk sekiz ayında, Ukrayna’dan yapılan para transferlerin hacmi % 67 artarak 800 milyon dolara, ve bu işlemlerin sayısı % 13 artarak 945 bine adete çıktı.

Ayrıca bakınız: Türk Banka Kartı İle Ukrayna’da Hangi Bankadan Para Çekmek Avantajlı

Ancak, Privatbank tarafından iletilen bu transferlerin toplam hacimlerinin verileri aslında şaşırtıcı değildir. Çünkü, Ukrayna Merkezi Bankası (NBU) verilerine göre ise 2019’un ilk yedi ayında, Ukrayna’ya yapılan toplam transfer hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre % 13,2 oranında artarak 4.2 milyar dolara (106.3 milyar UAH) ulaştı.

NBU’ya göre, 2018’in tamamı için, Ukraynalı göçmen işçilerin Ukrayna’ya toplam 10.88 milyar dolar transfer ettikleri ve düzenleyicinin tahminlerine göre 2019’da bu rakamın 12,6 milyar dolara ulaşacağı beklenmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com