Ukrayna’ya sıfır gümrükleme ile 211 bin araba ithal edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ücretsiz gümrüklemenin kaldırılması beklentisiyle, Ukraynalılar kullanılmış araba ithalat hızını artırdı ve bu nedenle sınırlarda 40 km’ye ulaşan uzun kuyruklar oluştu. Bu olanaktan faydalanılarak 211 bin araç ithal edildi.

Ukrayna Parlamento Vergi ve Gümrük Politikası Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Yaroslav Jeleznyak‘ın açıklamasına göre “Sıfır” gümrükleme döneminde, yurtdışından 211,000 araba Ukrayna’ya girdi. Sağlanan vergi avantajlarının miktarı ise 23.5 milyar UAH oldu.

Türkiye: Ukrayna tahılı için koridor oluşturmak 3-4 hafta sürecek

Ayrıca, bu hafta sonu ithalatın hızı önemli ölçüde arttı. Ortalama günlük rakam 650 civarında iken Cumartesi günü 2,400 araba için işlem yapıldı.

Aynı zamanda Jeleznyak, sınırlarda sıfır gümrüklü araç getirenler tarafından oluşturulan uzun kuyrukların olduğunu da belirtti. Ukrayna-Polonya sınırında bin kadar araba 9.5 km.’yi bulan kuyruk oluştururken, Yagodin kontrol noktasında arabalar 40 km.’lik kuyruk oluşturdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com