Ukrayna’ya seyahat kısıtlamalarına ilişkin duyuru

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Büyükelçiliği tarafından da paylaşılan içinde Ukrayna’nın da olduğu 46 ülkeyi içeren seyahat kısıtlamalarına ilişkin bir duyuru yayınlandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önceden 22 ülke için alınan tedbirler ilave 46 ülkeyi de içine alarak genişletilmiştir.

Bu çerçevede;

-Ülkemiz ile Ukrayna arasındaki uçuşlar 21 Mart 2020 tarihinden itibaren durdurulmuştur.

-Ukrayna dahil, ekli görsellerde sıralanan toplam 68 ülkeden yolcu girişleri tüm hudut kapılarımızda (kara, demir, deniz, hava) durdurulmuştur. Ancak yabancı ülke vatandaşlarının ülkemizden çıkışlarında bir kısıtlama bulunmamaktadır.

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Ukrayna dahil 68 ülkeye seyahatleri geçici olarak durdurulmuştur.

-Türk vatandaşları ile doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen alt soylarına verilen resmi belge (Mavi Kart) hamilleri Sağlık Bakanlığınca belirlenen kurallar çerçevesinde ülkemize giriş yapabilecektir.

-Ülkemizde oturum iznine sahip olan anılan ülke vatandaşları Sağlık Bakanlığının belirlediği tedbirler çerçevesinde ülkemize giriş yapabilecektir. Bu ülkelerde oturum iznine sahip olan Türk vatandaşları da çıkış yapabilecektir. Ancak bu madde kapsamında giriş veya çıkış yapacak olan kişiler bu haklarını pandemi tehlikesi geçene kadar yalnızca bir defa kullanabilecektir.

-Kargo uçaklarının geliş gidişlerinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Seyahat Kısıtlaması Uygulanan Ülkeler:

Kuveyt, Bangladeş, Moğolistan, KKTC, Ukrayna, Kosova, Fas, Lübnan, Ürdün, Kazakistan, Özbekistan, Umman, Slovenya, Moldova, Cibuti, Ekvator Ginesi, Kanada, Hindistan, Macaristan, Guatemala, Polonya, Kenya, Sudan, Çad, Filipinler, Letonya, Tayvan, Peru, Sri Lanka, Ekvator, Nijer, Tunus, Cezayir, Fildişi Sahili, Finlandiya, Angola, Çekya, Dominik, Kamerun, Karadağ, Kolombiya, Kuzey Makedonya, Moritanya, Nepal, Portekiz ve Panama

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com