Ukrayna’ya modern klimalı duraklar mı geliyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ukrayna modern duraklar

Ukrayna’da, modern, yazın serin, kışın sıcak toplu taşıma duraklarını kurmak istiyorlar.

Bölgesel Kalkınma, İmar ve İskan ve Kamu Hizmetlerinden Sorumlu Eski Bakan Yardımcısı Lev Partskhaladze Facebook sayfasında bu konuda bir mesaj yayınladı.

“Son zamanlarda, yapı kodlarında değişiklikler yapılması fikrine geldik “sıcak”olarak adlandırılan modern camlı duraklara geçyoruz. Gerçekten de, soğuk mevsimlerde işe yarar. ”dedi.

Partskhaladze’ye göre, Astana’da bu tür durakların örnekleri kullanılıyor. Durakların içinde büfeler, medeni soyunma odaları ve konforlu bekleme alanları var. Kiev’de, bu tür duraklar yaz aylarında serinlik de sağlayabilir.

Partskhaladze “Ancak, bazı Ukraynalılar bu tür durakların amacı dışında da kullanılabileceğini ve hatta ek bir tehlike yarattığına dair endişelerini dile getirdiler. Bu nedenle, bunların işleyişi açıkça kontrol edilmeli ve insan davranış kültürü genel olarak değişmeli.” diye ekledi.

Kiev’de sıcak durakların kullanılabilmesi için Devlet Yapı Standartlarını değiştirmek gerekecek.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com