Ukrayna’ya keskin soğuk hava geldi, 15 cm’ye kadar kar ve kar fırtınası bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 13 Ocak Çarşamba günü itibariyle hava durumu kötüleşti, fırtına uyarısı açıklandı. Doğuda, Sumy, Poltava, Dnepropetrovsk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde önemli miktarda kar bekleniyor.

Devlet Acil Servisi basın merkezi tarafından bildirildiğine göre yukarıdaki bölgelerde 5 ila 15 santimetre arasında kar bekleniyor. Bugün Ukrayna’da yollarda 15-20 m / s’lik rüzgar, kar fırtınası ve buz var. Herson, Zaporoijya, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde ıslak kar ve buz nedeniyle yollarda tehlike seviyesi sarıya döndürüldü.

15-16 Ocak günlerinde, kuzeyde bazı yerlerde geceleri -12 ila -18 derece, bazı yerlerde -21 dereceye kadar düşüş beklenirken gündüzleri ise -10 ila -16 derece arasında olması bekleniyor. yılında,. Bu hava 18 Ocak’a kadar sürecek.

Kiev’de, 15-16 Ocak’ta, sıcaklıkta önemli bir düşüş bekleniyor: Geceleri -13 ila -18 derece arasında don olurken, gündüzleri ise -11 ila -15 derece. Soğuk havanın 17-18 Ocak’a kadar devam etmesi bekleniyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com