Ukrayna’ya İthal Edilen Avrupa Gazının Fiyatı Rekor Kırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’ya Avrupa”dan gelen doğal gaz fiyatlarının yükseliş rekoru kırdığı kaydediliyor.
Ukrayna Bağımsız Haber Ajansı (UNIAN) tarafından servis edilen haberlere göre, Devlet Mali Servisi kanalı ile elde edilen verilerde geçtiğimiz Ekim ayında yurt dışından sağlanan ve Ukrayna’ya ithal edilen doğal gazın bin metreküp olan ortalama fiyatının 323 dolar karşılığından, Kasım ayında bu rakamın 339 dolara ulaştığı kaydedildi.

Ukrayna’nın devlet doğal gaz şirketi olan Naftogaz’ın Pazarlama Müdürü Yuriy Vitrenko’nun geçtiğimiz Mart ayında Kiev’in Avrupa üzerinden gelen Rus gazını dört katına satın aldığını açıklamasının ardından, Ukrayna’nın 2015 yılının Kasım ayında Rusya’dan alımlarını durdurduğu gazın 2012 – 2017 döneminde kışa hazırlık için kullanmayıp depolarından Avrupa’dan aldığı gazı doldurduğu hatırlatıldı.

Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin ise Merkez Stockholm’den aldığı bir karar  ile Gazprom ve Naftogaz arasındaki davada şirket lehine sonuç çıktığı kaydedilirken, Gazprom’un bu nedenle Ukrayna’ya yaptığı doğal gaz sevkiyatıyla alakalı yükümlülüklerini yerine getirmemesi hükmüne karşılığı 2,56 milyar dolarlık ödeme yapmasına karar verildiği öğrenilmişti.

Ekonomihaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com