Ukrayna’ya girişler için 38 ülke “kırmızı bölgede” sınıflandırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, koronavirüs enfeksiyonu COVID -19’un yayılması ile ilgili olarak “kırmızı bölgedeki” ülkelerin listesini güncelledi. 27 Kasım itibarıyla, listede 38 ülke var.

Kırmızı bölgeye giren 12 devlete ilişkin yayılma verisi ise bulunmamaktadır.

“Kırmızı bölge” ülkeleri arasında Ukraynalı turistlere açık olan Ermenistan, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Slovenya, ABD , Karadağ ile Ukraynalı turistlere kapalı olan İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Gürcistan, Polonya yer alıyor.

“Yeşil bölge” ülkeleri arasında Ukraynalı turistlere açık olan İngiltere, Bahamalar, İrlanda, Arnavutluk, Sırbistan, Irak, İran, Türkiye, Mısır, Kazakistan, Beyaz Rusya, Seyşeller, Komorlar, Maldivler, Kenya, Meksika, Brezilya yer alıyor. Ukraynalı turistlere kapalı olan İsrail, Rusya, Kanada, Çin, Almanya, Kıbrıs ve Tunus bulunmaktadır.

Ukrayna’da 100 bin nüfus başına son 14 gündeki insidans oranı 451.8 bunun üzerinde olan ülkeler kırmızı bölgeye dahil edilmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com