Ukrayna’ya giriş kuralları değiştirildi: Girişlerde negatif PCR test sonucu sunmak gerekiyor (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, 23 Mart itibarıyla Ukrayna’da koronavirüs ile ilgili bir brifing sırasında, artık Ukrayna sınırını geçerken koronavirüs için PCR testi yaptırmanın zorunlu olacağını söyledi.

Koronavirüs Covıd-19 Test

Karar 22 Mart’ta yürürlüğe girdi.

Stepanov “Sınır geçişinde değişiklikler yapıldı. Vatandaşın geldiği ülkeden bağımsız olarak, oradaki durum her ne olursa olsun, son 48 saat içinde alınmış negatif bir PCR test sonucunu sunması gerekecektir.” dedi.

Buna karşılık yayınlanan bakanlar kurulu kararında 48 saat yerine 72 saat olarak belirtilmiştir. Konuyu detaylı olarak incelediğimizde ortaya çıkan sonuç şudur:

Yabancılar ve vatansız kişiler, Ukrayna’ya girerken sınırı geçmeden en fazla 72 saat öncesinde yapılan bir negatif bir PCR testi sunmaları gerekmektedir. Ukrayna vatandaşları için ise, kendilerini izolasyon ve gözlemden kurtaran koşul, sınırı geçmeden 48 saat önce yapılan negatif PCR test sonucudur.

Karantina kısıtlamalarına da değinen Stepanov “Bu tür karantina kısıtlamaları tüm Avrupa ülkeleri için geçerlidir. Ukrayna bir istisna değildir. Almanya, Fransa ve Polonya’nın şu anda sıkı karantina altına alındı, çünkü yalnızca karantina kısıtlamaları koronavirüse karşı koruma sağlayabiliyor. Fransa’da Ukrayna örneğini aldı ve uyarlanabilir hafta sonu karantinası başlattı” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com