Ukrayna’ya 2018’de Giriş İzni Verilmeyen Kişi Sayısı Açıklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna‘da 2018 yılında, 6 binden fazla kişinin geçersiz belgelerle Ukrayna’ya girmeye çalıştığı belirtildi. Özellikle sıkıyönetimle beraber, Rusya’dan Ukrayna’ya girmeye çalışan pek çok kişi ülkeye alınmadı. 

Ukrayna Devlet Sınır Servisinden yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında 41 binden fazla kişinin farklı nedenlerle Ukrayna’ya girişine izin verilmedi.

Açıklamada, sınır görevlilerinin binden fazla kişinin sahte evraklarla ülkeye giriş teşebbüsünü engellediği belirtilirken, 100 kişinin başkasının belgesi ile Ukrayna’ya girmeye çalıştığı, 6 bin kişinin de geçersiz belgelerle ülkeye giriş yapmaya çalıştığı kaydedildi.

Ukrayna’da 26 Kasım günü ilan edilen ve bir ay devam eden sıkıyonetim süresince bin 600 Rusya vatandaşının ülkeye girişine izin verilmemişti. Sıkıyönetimin kaldırıldığı 26 Aralık 2018 tarihinden itibaren de 800’den fazla Rusya vatandaşının ülkeye alınmadığı belirtilmişti.

Kırım Haber Ajansı (QHA)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com