Ukrayna’nın yarısından fazlası “kırmızı” karantina bölgesinde. Poltava da eklendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Poltava bölgesi resmen “kırmızı” karantina bölgesine dahil edildi. Bununla birlikte şu anda “kırmızı” olarak tanımlanan bölge sayısı 13’e yükseldi.

Karantina polisler

Sağlık Bakanlığı verilerine göre “kırmızı” bölgede Kiev şehri, Kiev bölgesi, Jitomir, Zaporoje, Lviv, Nikolayev, Odessa, Poltava, Sumi, Harkov, Hmelnitskiy, Çernovtsi ve Çernigov bölgeleri bulunmaktadır.

Transkarpatya, Ivano-Frankivsk ve Herson bölgeleri “sarı” bölgeler arasında iken geri kalanları ise “turuncu” bölgelerde.

Bölgelere göre durumu ve rakamları şu dosyadan görebilirsiniz.

En katı karantina kısıtlamaları “kırmızı” bölgede geçerlidir. Özellikle alışveriş ve eğlence merkezinin çalışması yasaktır, tiyatrolar, kafeler ve restoranlar sadece paket servislere açıktır. Ayrıca yerel yönetim, toplu taşıma araçlarının işletilmesine kısıtlamalar getirebilir.

Dün Kiev’de kapatmanın 30 Nisan’a kadar uzatıldığını da hatırlatalım. Yerel yetkililer, koronavirüs sebebiyle başkentteki durumu zor olarak tanımlamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com