Ukrayna’nın vergi kaçırmalardan ötürü yıllık kaybı 7.7 milyar dolar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Vergi Dairesi Başkanı Aleksey Lyubçenko tarafından açıklanan rakama göre, Ukrayna’nın vergi kaçırma uygulamaları neticesinde zararı, yılda yaklaşık 7.7 milyar doları buluyor.

Lyubçenko “Zarflardaki maaş sebebiyle 4.3 milyar dolar, dönüştürme merkezleri sebebiyle 1.5 milyar dolar, denizaşırı 0.8 milyar dolar, vergilendirilemeyen mallar 1 milyar dolar, devlet teşebbüslerinin zararlarından kaynaklı olanlar ise 0.1 milyar dolar.” şeklinde detaylandırdı.

Lyubçenko, 2020 yılında halkın vergiler hariç toplam gelirinin 3.4 trilyon UAH olduğunu ve bunun 1.9 trilyonunun ücretler ve diğer işgücü gelirleri olduğunu sözlerine ekledi.

“Aynı zamanda, ticari işletmelerin yazarkasalarla kaydedilen gelirlerinin hacmi 2020’de 1.3 trilyon UAH’tan azdı. Bu, hane halkı harcamalarının yalnızca % 38’inin ilgili vergi ve ücretlerin ödenmesiyle birlikte bir mali fatura ile kaydedildiği anlamına geliyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com