Ukrayna’nın uluslararası rezervleri 28 milyar doların üzerine çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası (NBU) Başkanı Bogdan Danilişin, Ukrayna’nın uluslararası rezervlerinin 1 Aralık 2020 itibarıyla % 7.3 artarak 28 milyar doların üzerine çıktığını söyledi.

Facebook’ta bir mesaj yayınlayan Danilişin “Genel olarak, NBU’nun uluslararası rezervleri Ağustos 2020’den bu yana en yüksek değer olan 28 milyar doların üzerine çıktı.” diye yazdı.

NBU’nun uluslararası rezervlerine ek destek, IMF ile bu hafta başlayan stand-by formatındaki anlaşmanın ilk revizyonunun başarılı bir şekilde tamamlanması olacak.

Bildirildiği üzere, bu yılın başında Ukrayna’nın uluslararası brüt rezervleri 25 milyar 302 milyon dolar ve net uluslararası rezervleri 15 milyar 785 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yıl başında rezerv yapısında menkul kıymetler % 84.2, nakit, muhabir hesaplar ve mevduatlar % 10.9 ve altın % 4.8 oranındadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com