Ukrayna’nın UA Televizyon Kanalı Türksat’tan Yayına Başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın UATV televizyon kanalı artık Türksat uydusundan izlenebilecek.

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türksat’ın amacı izleyicilere ve uydu ile kablolu televizyon platformları abonelerimize izleyicilere kaliteli içerik sağlamaktır. Bu bağlamda bizim için Ukrayna devlet televizyon kanalı UATV’nın çeşitli paketlerimize eklenmesi bizim için çok önemli. UATV’nin kararlı uluslararası tutumlarını göz önünde bulundurarak eminim ki beş dilde sunulan haber içerikleri ayrıca Ukrayna tarih, kültür, sanat ve bilim hakkındaki programların sadece Türkiye’yi ziyaret eden Ukraynalıların değil Türkiye vatandaşlarının da ilgisini çekecektir.” diye kaydetti.

Ukrayna-Türkiye stratejik ortaklığın gelişmesiyle Türk toplumunun Ukrayna kültürüne ve adetlerine olan ilgisinin de arttığını belirten Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga ise, “Türk vatandaşlarının devletimiz hakkındaki bilinci artırmak ve onlara özellikle Kırım’ın Rus işgali ve Donbas’taki Rus saldırganlığı konusunda doğru bilgiyi ulaştırma bizim en önemli önceliklerimizden biri. Diğer taraftan Türkiye’yi ziyaret eden veya burada yaşayan vatandaşlarımız da Ukrayna hakkında ek bilgi kaynağına sahip olacaklar…” açıklamasını yaparak Türk dostlarına bu fırsatı aldıkları için teşekkür etti.

Kaynak: QHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com