Ukrayna’nın Türkiye’ye gönderdiği yangın helikopterlerinin ikisi döndü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna tarafından Türkiye’de yaşanan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek için gönderilen 4 helikopterden ikisi Ukrayna’ya geri döndü. Türkiye Büyükelçisi Güldere, yakında Ukrayna Büyükelçisi olarak görevine başlaması beklenen Bodnar ile birlikte helikopterleri karşıladı.

Ukrayna tarafından Türkiye’de yaşanan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek için gönderilen dört helikopterden ikisi dün Kiev’e döndü. Ukrayna’daki Türkiye Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ile halen Dışişleri Bakan Yardımcısı olan ve yakında Ankara’daki Ukrayna Büyükelçisi olarak görevine başlaması beklenen Vasil Bodnar da karşılama için havaalanındaydı.

Ukrainian Helicopters şirketinin Türkiye’deki görevlerinden dönen ekibine teşekkürlerini ileten Güldere “Uçakların ve helikopterlerin Türkiye’ye gidişinde pek çok kişinin emeği var. Devlet Başkanı Zelenskiy’e ve ekibine, Başbakan Şmigal ve ekibine, İçişleri Bakanı Monastirskiy ve kendisine bağlı olan Acil Durumlar Servisine ve Başkan Tkaçenko’nun şahsında Ukrainian Helicopters şirketine özellikle teşekkür ediyoruz. Geçen yıl Türkiye’nin pandemiyle mücadele için gönderdiği yardımları Kiev’de yine Vasil Bodnar’la karşılarken nasıl duygulandıysak, helikopter ekibinin elini sıkarken de öyle duygulandık.” dedi.

Güldere aynı zamanda Türkiye-Ukrayna işbirliğindeki sürekli ilerlemeyi kastederek “pusula hep ileriyi gösteriyor, dostluğumuz her gün daha da güçleniyor.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com