Ukrayna’nın Şeker İhracatı Düşüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ulusal Şeker Üreticileri Birliği açıklamasına göre Haziran 2019’da Ukrayna, bir önceki aya göre % 40 daha az olan bir oranla ve 24.8 bin ton şeker ihraç etti.

Ubr.ua’nın haberinde, Dernek başkan yardımcısı Ruslana Butylko ‘ya göre, Azerbaycan ve Libya Haziran ayında Ukrayna şekerinin ana ithalatçıları oldu. Bu iki ülke toplam ihracatın % 28’ini oluşturuyor. Bunun dışında, ürünün % 12’si Gürcistan’a, % 10’u Tacikistan’a ihraç edildi.

Toplam 2018/2019 pazarlama yılının 10 ayı boyunca Ukrayna, önceki pazarlama yılının aynı dönemine göre % 20 daha az ve toplamda 403 bin ton şeker ihraç etmiştir.

Ruslana Butylo “Mevcut pazarlama yılının sonuçlarına göre , şeker ihracatının yaklaşık 500 bin ton olacağı beklenmektedir. Bu, önceki pazarlama yılına göre % 10 daha azdır. Arz miktarındaki düşüş, elverişsiz piyasa koşulları ve dünya şeker fiyatlarının düşük olmasından kaynaklanıyor.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com