Ukrayna’nın nüfusu 42 milyonun altına indi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2019 yılının ilk yedi ayında, Ukrayna’nın nüfusu 172 bin kişi daha azaldı. Geçen yılın aynı döneminde 148 bin kişi azalmıştı.

Nüfus, bağımsız Ukrayna tarihinde ilk kez, 42 milyonun altına düştü. Ağustos ayı başlarında, bir yıldan fazla bir süredir ülkede yaşamamış olanları hesaba katan Devlet İstatistik Servisi, ülkede yalnızca 41.99 milyon Ukraynalı olduğunu belirtti.

İstatistiklerden uzun süre kalanları kaldırırsak, ülkede sadece 41.82 milyon kişi mevcut.

Ancak, birçok kişi bu rakamlara şüpheli bakmaktadır. Sonuçta yapılan analizler, 48.2 milyonun sayıldığı 2001 yılında yapılan en son nüfus sayımına dayanmaktadır.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Nüfusunda Keskin Bir Düşüş Öngörülüyor

Konunun uzmanları, mümkün olan en kısa sürede ülke genelinde yeni bir nüfus sayımına ihtiyaç duyulduğunu belirtiyorlar. Bununla birlikte, büyük olasılıkla, bir önceki Bakanlar Kurulu tarafından planlandığı gibi, gelecek yılın sonundan daha erken bir tarihte olması mümkün görünmüyor. Nüfus sayımı için 3.4 milyar UAH gelecek yıl için bütçelenmiştir.

Ukrayna’da ölüm oranlarının doğum oranlarının iki katı olduğunu hatırlamak lazım. Ölen 100 Ukraynalıya karşı sadece 51 yenidoğan bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com