Ukrayna’nın koronavirüse karşı aşısı üç ay içinde insanlarda test edilebilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna koronavirüs aşısının geliştiricileri, üç ay içinde insanlar üzerinde denemelerine başlamayı planlıyor. Klinik öncesi hayvan testleri başarılı sonuç verdi.

Ukrayna'nın koronavirüse karşı aşısı üç ay içinde insanlarda test edilebilecek

İlacın geliştiricilerinden biri olan DiaPrep System Inc. başkanı, profesör, tıp bilimleri doktoru, sağlık ve epidemiyoloji alanında uluslararası uzman olan Mikhail Fedorov “Beklentilerimiz gerçekleşirse ve gerçekten seçilen üretici, uluslararası lisanslamaya ve uluslararası standartlara göre üretime hazırsa, üç ay içinde ilk aşamaya hazır olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Bilim adamı, hükümetle klinik aşamaya geçişle ilgili görüşmelerden sonra, aşının geliştirilmesine ilişkin belgelerin DSÖ’ye aktarılacağını açıkladı.

Fedorov “Bugüne kadar, sadece klinik öncesi aşamayı aldığımız için, Ukrayna hükümeti bir karar vermedi, özel bir görüşme yapılmadı. Ancak seçilir seçilmez, şüphesiz tüm belgeler DSÖ’ye sunulacak.” diye ekledi.

Klinik evrenin birkaç aşamada gönüllülerin katılımıyla gerçekleşeceğini, ardından ilacın güvenliği ve etkinliği hakkında sonuçların çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com