Ukrayna’nın en iyi hukuk fakülteleri ilk kez belirlendi. Top-10 liste.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Barosu, Ukrayna’daki hukuk okulları için bir derecelendirme yaptı ve bu listeyi her yıl güncellemeyi planlıyor. Amaç, eğitim kalitesini değerlendirmek, hukuk fakülteleri arasındaki rekabeti teşvik etmek ve potansiyel işverenler hakkında farkındalık yaratmaktır.

Derecelendirmeyi belirlerken, lisans mezunlarının genel eğitimsel yasal yeterlilikte ve yabancı dilde “Hukuk” uzmanlık alanında test sonuçları, lisans ve yüksek lisans programlarının çekiciliği ve işverenlerin hukuk fakültelerine olan güven düzeyi dikkate alındı.

LCF Hukuk Grubu’nda Maksim Şeverdin, derecelendirmenin sunumu sırasında hesaplama yönteminin mükemmel olmadığını söyleyerek “Öncelikle hukuk fakültelerinden eleştiriler olacağını anlıyorum. Ama her birinin yapıcı olmasını istiyorum. İşbirliğine hazırız.” dedi.

Yüksek Öğrenimde Ulusal Kalite Güvencesi Dairesi başkan yardımcısı Andrey Butenko, derecelendirmenin ana avantajının sonuç değil, metodoloji olduğunu söylüyor. “Pek çok reyting var ama hepsinin asıl sorusu şu: Yerler neden belli bir şekilde tahsis edildi? Bu derecelendirmede her şey açık. Reklam değil, objektif bir değerlendirme, kaliteli bir hukuk eğitimine doğru atılmış bir adımdır.” dedi.

Ukrayna’da toplamda 59 hukuk fakültesi bulunmaktadır. Derecelendirmeye göre ilk sırayı Kiev-Mohyla Akademisi aldı.

Ayrıca Ukrayna’da avukat yetiştiren 200 yüksek öğretim kurumu bulunmaktadır. Şu anda 57,803 öğrenci “Hukuk” uzmanlığında ve 3,822 öğrenci “Uluslararası Hukuk” uzmanlık alanında eğitim görmektedir.

Baro tarafından belirlenen Ukrayna’daki en iyi 10 hukuk üniversitesi

1 – Kiev Mohyla Akademisi
2 – Taras Şevçenko Üniversitesi, Kiev
3 – Bilge Yaroslav Ulusal Hukuk Üniversitesi, Harkov
4 – Ostrog Akademisi, Rivne
5 – Ivana Franko Üniversitesi, Lviv
6 Karazin Üniversitesi, Harkov
7 – Meçnikova Üniversitesi, Odessa
8 – Vadim Getman Üniversitesi, Kiev
9 – Odessa Hukuk Akademisi
10 – Çernovstsi Üniversitesi 139

Sağlık Bakanlığı Ukrayna’da karantinanın sıkılaştırılmasını teklif etti

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com