Ukrayna’nın en büyük kermes organizasyonu 30 Kasım’da Kiev’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki en büyük bağış toplama etkinliklerinden biri olan Kiev Uluslararası Kadınlar Kulübü (IWCK) tarafından düzenlenen kermes bu sene 27. kez yapılıyor.

Yardımseverlik Çarşısı’nın (Charity Bazaar) gelirlerinin % 100’ü hayır kurumlarına bağışlanmaktadır.

IWCK, bağış kampanyasında yeterli para toplamak için elçilikler ve birçok yerel gönüllüyü her sene yaptığı bu kermes ile bir araya getiriyor. IWCK, kermes boyunca toplanan gelirleri kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve Ukrayna’da ihtiyacı olan insanlara yardım eden yerel kuruluşlara bağışlamaktadır.

Charity Bazaar aynı zamanda ziyaretçilerine dünyanın dört bir yanından kültürleri ve mutfakları deneyimleme imkanı da vermektedir. Her yıl çeşitli ülkeler el yapımı yerel ürünler, hediyelik eşyalar, milli yemekler, içecekler, müzik ve folklorlarını sergilemektedirler. Bir festival havasında geçen etkinlikle pek çok ülkenin büyükelçilik ya da sivil toplum örgütleri tarafından açılan standlardan alışveriş yapabilmektesiniz.

Türk Büyükelçiliği de kuruluşundan beri, yani 27 yıldır bu etkinliğe katılmakta, Ukrayna’da bulunan başta Türk Hava Yolları olmak üzere Türk iş dünyası da kermese destek vermektedir.

Charity Bazaar’ın geleneksel düzeni:

– Her biri yiyecek ve içecek de dahil olmak üzere yerel ve milli ürünler satan kendi standları ile 40’tan fazla elçilik katılıyor.
– Etkinlkte çeşitli ülke ve kıtaları temsil eden kültürel program var(ulusal müzik, danslar ve atölyeler)
– Yıl boyunca bağış toplanmaktadır. Butik (kıyafetler, ayakkabılar, çantalar) ve Beyaz Fil’de (ev aletleri, kitaplar, CD’ler vb.) satılmaktadır. Satılan ürünler yeni veya iyi durumda olan daha önce kullanılmış eşyalar olabilir.
– Çocuk Köşesi, çocuklara çeşitli zanaat ve geleneksel oyunları keşfetme şansı verir;
– Meşgul Arılar standında, her zaman lezzetli hamur işleri ve kekler bulmak mümkündür;
– Yaratıcılığı ve orijinal ürünleri takdir edenler için El Sanatları stantları bulunur;
– Ziyaretçiler, uçak bileti, restoranlar ve otellerde kullanabilecekleri hediye sertifikaları, elçiliklerden hediyeler vb. gibi ödüller kazanma umuduyla Grand Raffle / Tombola’da şanslarını deneyebilirler.

Kermes Nerede?

Velyka Vasylkivs’ka, 55 adresinde bulunan Oliimpiiska Stadı içerisindedir.

Kermes alanına giriş ücretleri:

30 Kasım öncesinde 90 UAH, 30 Kasım günü 120 UAH. (30 Kasım öncesi online bilet: https://studydive.com/ua/institution/343/detail)

Emekli ve öğrenciler ile 12-18 yaş çocuklara 20 UAH.
12 yaş altı çocuklar, gazi ve engellilere ücretsiz.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com