Ukrayna’nın en büyük bira üreticilerinden biri adını değiştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Şirketin basın servisinden bildirildiğine göre AB InBev Efes, Ukrayna şirketinin yeni adını resmen tescil etti: AbInbev Efes Ukrayna A.Ş. (ПрАТ АбІнбев Ефес Украина).

İsim değişikliği, geçen yıl gerçekleşen Anheuser-Busch InBev’in (AB InBev) ve Anadolu Efes’in birleşmesinden sonraki adım oldu.

2018 yılında, dünyanın en büyük bira üreticisi AB InBev ve Türkiye’nin en büyük bira üreticisi olan Anadolu Efes, Ukrayna ve Rusya’daki işletmelerin AB InBev Efes isimli tek bir grup altında birleştirilmesi konusunda bir anlaşma imzaladı.

Ukrayna pazarındaki Efes Ukrayna şirketi, üretim ekipmanı içermeyen ticari ekipman ve marka portföyüyle temsil edilmektedir. Anlaşmanın imzalanmasının ardından, AB InBev Efes, global, uluslararası ve yerel markaları içeren bir marka portföyünün sahibi oldu. Ukrayna’da, kombine şirket, Çernigov, Harkov ve Nikolaev’deki bira fabrikalarında üretime yoğunlaştı.

Bakınız: Ekonomi Bakanlığı’ndan büyük ölçekli beş şirkete özelleştirme

Doğu Ukrayna’daki savaştan önce Efes Ukrayna, Türk şirketinin bağımsız bir kolu olarak çalıştı. Ancak, Donbass’taki olayların patlamasıyla birlikte, şirket Donetsk’teki tesisinde üretimi ve Ukrayna’da çalışmayı durdurmuştu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com