Ukrayna’nın dört bölgesi daha kırmızı karantina bölgesine alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da dört bölgede daha karantina 18 Ekim itibariyle sıkılaştırılacak. Aşılama gerekliliklerinin yanı sıra katı kısıtlamalar uygulanacak.

Bakanlar Kurulu başkanı Oleg Nemçinov, 15 Ekim Cuma günü yaptığı açıklamada, bu kararın acil durumlarla ilgili devlet komisyonu tarafından verildiğini söyledi .

Ukrayna’da dört bölge 18 Ekim itibariyle uyarlanabilir karantinanın kırmızı bölgesine geçiyor.

  • Zaporoje,
  • Odessa,
  • Donetsk,
  • Dnipro.

Bölgelerde, salgın tehlikesinin kırmızı seviyesi için kısıtlayıcı anti-salgın önlemler getirilecek.

Lviv’de uluslararası arananlar listesinde bulunan bir Türk gözaltına alındı (video)

Özellikle kafe, restoran, sinema, tiyatro, market, spor salonlarının çalışması yasaktır. Ayrıca toplu etkinlikler düzenleyemezsiniz. Kısıtlama, çalışanlarının ve ziyaretçilerin %100’ünün koronavirüse karşı tam aşılı olduğu işyerleri için geçerli değildir.

Buna karşılık, personelinin %100’ünden daha azının aşılandığı eğitim kurumları tam zamanlı olarak çalışamadıkları için uzaktan eğitime geçmeleri gerekmektedir. Ancak, bu gereksinim anaokulları ve 1-4. sınıflar için geçerli değildir.

Son olarak, 21 Ekim’den itibaren kırmızı bölge sakinleri, tam bir aşılama kursu, koronavirüs için negatif bir test veya koronavirüsten iyileşme sertifikası olmadan otobüs, tren ve hava yoluyla diğer bölgelere seyahat edemeyecekler.

Daha önce Herson bölgesi uyalanabilir karantinada kırmızı bölgeye alınmıştı. Turuncu karantina bölgesinde 17 alan bulunmaktadır. Altı bölge ve Kiev ise hala sarı renktedir.933 kişiye iki doz aşı yapılmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com