Ukrayna’nın Donbass bölgesi, seyahat için en tehlikeli bölgeler arasına dahil edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk şehirlerini içeren bölge, 2021’de en tehlikeli seyahat destinasyonları sıralamasına girdi.

Sağlık ve güvenlik hizmetleri firması International SOS, dünyanın risk haritasını çıkardı.

Seyahatin riskli olduğu bölgeler ve ülkelerin listesi hazırlanan Seyahat Risk Haritası’nda belirtildi. 5 kategorili güvenlik riski sıralamasında “en tehlikeli ülkeler” olarak koyu kırmızı renkte verildi.

Libya, Irak, Suriye ve Afganistan, Mali, Yemen, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Somali gibi ülkeler; Nijerya, Kongo, Pakistan ve Irak’ın bazı bölgeleri ile birlikte Ukrayna’nın Donbass bölgesi de (Donetsk ve Lugansk) koyu kırmızı renkle gösterilerek en tehlikeli bölgelere dahil edili.

Genel olarak Ukrayna, Türkiye ile birlikte Kuzey Kore, Rusya, Türkmenistan, Kazakistan, İran, Brezilya, Bolivya, Peru, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Etiyopya, Nijer, Hindistan, Bangladeş, Myanmar, Endonezya ve Filipinler gibi ülkeler “orta seviyede” riskli bölgeler olarak turuncu renk ile sınıflandırılmıştır.

Grönland, İsviçre, Slovenya, Norveç, Finlandiya ve Danimarka en güvenli bölgeler olarak tanımlandı.

International SOS, güvenlik riski derecelendirmesinde neden bu tanımlamaları yaptığını internet sitesinde şu şekilde açıklıyor:

Güvenlik riski derecelendirmesinde, çalışanlara yönelik siyasi şiddet (terör, isyan, siyasi kaynaklı kargaşa ve savaş dahil), toplumsal huzursuzluk (mezhepsel, toplumsal ve etnik şiddet dahil), şiddet ve küçük suçlardan kaynaklanan tehdit değerlendirilir. Ulaşım altyapısının sağlamlığı, endüstriyel ilişkilerin durumu, güvenlik ve acil durum hizmetlerinin etkinliği ve ülkenin doğal afetlere duyarlılığı gibi çalışanlar için genel risk ortamını etkilemeye yetecek büyüklükte oldukları diğer durumlar da dikkate alınır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com