Ukrayna’nın da katıldığı Budapeşte Süreci yıllık toplantısı İstanbul’da yapıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İpek Yolu Ülkeleri’nin katıldığı Budapeşte Süreci Kıdemli Memurlarının Yıllık Toplantısı İstanbul’da yapıldı. Uluslararası Göç Politikası Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından düzenlenen etkinliğe Ukrayna’nın da içinde olduğu 37 ülkeden 60’tan fazla delege katıldı.

Şubat 2019’da düzenlenen 6. Budapeşte Süreci Budapeşte Konferansı’nda İpek Yolu’nda Göç Ortaklığı İstanbul Bildirgesi’nin onaylanmasından bu yana ilk toplantı yapıldı.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları Servisi’nin bir temsilcisi de dahil olmak üzere katılımcılar, Beş Yıllık İstanbul Taahhüt Planı’nın eylem çağrısının son halini ve bu diyalogun uygulanmasını tartışıp; ve bu projelerin uygulanmasındaki katkıları ile diğer projelerdeki faaliyetleri özetleme ve onaylama fırsatını yakaladılar.

Önümüzdeki yıllarda Budapeşte süreci çerçevesinde devletlerin işbirliğinin öncelikleri arasında yer alan konular şunlardır: yasadışı göçün önlenmesi ve karşı koyulması, yasadışı ticaretle uğraşan suç gruplarına karşı mücadelenin yanı sıra yasadışı göçün geri dönüşünün ve geri kabulünün teşvik edilmesi.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com