Ukrayna’nın Ceviz İhracatı 75 Bin Ton. Türkiye İlk Sırada.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tarımsal Üretim Ekonomisi Anabilim Dalı kıdemli araştırmacısı ve Ulusal Tarımsal Ekonomi Enstitüsü’nden Dr. Bogdan Duhnitsky’nin açıklamasına göre 2019 yılının ilk yarısında Ukrayna, 116 milyon dolar değerinde meyve ve orman meyve ihracatı gerçekleştirmiştir.

Agroportal.ua’nın haberine göre, Bogdan Dukhnitsky, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, yurt içi meyve ve orman meyvelerinin ihracatının miktarsal olarak arttığını söyledi.

Ceviz ihracatının hacmi 33 bin tondan 75 bin tona, elma ve armutların miktarı 24 bin tondan 42 bin tona yükselmiş, dondurulmuş meyve ihracatı % 14’ten fazla artarak 18 bin tona ulaşmıştır.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Ceviz Üretim Rekoru Kırdı, Dünya Üçüncüsü Oldu

Ukraynalı üreticilerin ana satış pazarları Türkiye (18 milyon $), Fransa (11 milyon $), Polonya (10 milyon $), Belarus (9 milyon $), Irak (7 milyon $), İtalya (5 milyon $), Yunanistan (5 milyon $) ve Almanya’ olmuştur (4 milyon $).

Genel olarak meyve ve orman meyvelerinin ihracat değerinin % 50’den fazlasını AB ülkelerine yapılan ihracat oluşturmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com