Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıldönümünde Kiev’de askeri geçit töreni düzenlenecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin kararnamesine göre askeri geçit töreni Kiev’deki Khreşçatik’te yapılacak.

Ukrayna'nın bağımsızlığının 30. yıldönümünde Kiev'de askeri geçit töreni düzenlenecek

Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıldönümü dolayısıyla 24 Ağustos 2021’de Kiev’de askeri bir geçit töreni düzenlenecek. Bu, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin 21 Ekim’de imzalanan 459/2020 sayılı “Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıldönümü kutlamaları üzerine” kararnamesinden kaynaklanmaktadır.

Belgeye göre geçit töreni Khreşçatik’te yapılacak.

Ayrıca, 24 Ağustos’ta, Ukrayna’nın önde gelen figürlerinin anıtlarında etkinlikler ve çiçek bırakma törenleri de planlanmaktadır.

Kararname, tüm bunlarla birlikte, sosyal reklamların hazırlanmasına, Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıldönümüne adanmış bir posta pulu, bir hatıra parası basılmasını sağlıyor.

Kiev’de en son 24 Ağustos 2018’de askeri bir geçit töreni düzenlendi. Törene 250 askeri araç, 4.5 bin asker ile diğer ülkelerin silahlı kuvvetlerinin 300 askeri dahil 18 yabancı delegasyon katıldı. İlk kez , kadın askerler Khreşçatik boyunca geçit töreninde yer aldığı gibi, hava kuvvetleri de dahil olmuştu.

Zelenskiy başkan seçildikten sonra, Bağımsızlık Günü’nü kutlama formatı değişti. 2019’da Khreşçatik ve Maidan’da askerler, öğretmenler ve sporcular için bir konser ve ödül töreni düzenlendi. 2020’de Sofiyskaya ve Mikhailovskaya meydanlarında kutlamalar yapıldı: Ukraynalı şov dünyasının yıldızları, 29 yıllık bağımsızlıktan sonra yazılmış en ünlü şarkıları söyledi. Cumhurbaşkanı askerler, doktorlar, bilim adamları ve öğretmenlere ödüller takdim etti. Geçtiğimiz iki yıl içinde, Kiev’de sadece yetkililerin katılmadığı alternatif bir Ukrayna Savunucuları Yürüyüşü düzenlenmişti.

Ağustos 2020’de Zelensky , Kiev’de askeri geçit törenleri düzenlemenin artık uygun olmadığını ve ekipmanın Donbass’taki Müşterek Kuvvetler operasyonu alanında bulunması gerektiğini söyledi. Ardından, Donbas’ta kalıcı bir barışın tesis edilmesinin ardından Ukrayna’da bir geçit töreni düzenlemeye söz verdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com