Ukrayna’nın Avrupa entegrasyonunda önde gelen bölgeleri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Euromap of Ukraine” çalışmasının sonuçlarına göre Avrupa Birliği ülkelerinden gelen sermaye yatırımlarının çoğu Dnipropetrovsk ve Harkov bölgelerindedir.

Finance.ua’nın verdiği habere göre, Avrupa entegrasyonunda üç lider bölge ise: Lviv, Ivano-Frankivsk ve Vinnitsa.

Ukrayna’nın güney ve doğu bölgeleri ise birçok sektörde öncü durumdadır. Bu yüzden, Nikolayev bölgesi, AB pazarına ihracat artışında ilk sırada yer aldı. Donetsk ve Lugansk bölgeleri, EBRD ve EIB’nin kredi desteği çerçevesinde proje sayısı bakımından önde olurken, projelerin finansmanı hacminde ise Herson ve Harkov üst sıralarda yer almaktadır .

Bakınız: Ukraynalıların Avrupa Birliği ve NATO’ya Bakışı Nedir?

Çalışma, Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonunun Koordinasyon Dairesi ile işbirliği içinde Yeni Avrupa Merkezindeki analistler tarafından gerçekleştirildi.

Bölgelerin derecelendirmesi, 8 alanda 34 göstergeden oluşmakta olup, Ukrayna’nın bölgelerinin tek tek AB ile yakınlaşma dinamiklerini yansıtmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com