Ukrayna’nın Antalya Konsolosluğu Açıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Antalya‘da hizmete giren Ukrayna Konsolosluğu’nun açılış törenine, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da katıldı.

Törene Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Antalya’da yaşayan ve geleneksel müzik ve kıyafetler eşliğinde törende hazır bulunan Ukrayna vatandaşları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta, Ukrayna geleneğine ait yerel müzikler söylendi. Cumhurbaşkanı Poroşenko Ukraynalılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Ardından İstiklal Marşı ve Ukrayna’ya ait milli marşlar okundu. Poroşenko açılış konuşmasını yapmadan önce kendisini heyecanla bekleyen Ukraynalıları selamladı. Program öncesi ise minikler Ukrayna Cumhurbaşkanı’na ülkenin geleneksel ekmeğini takdim etti.

Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Poroşenko, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün bozulmasına müsaade etmeyeceğini belirterek, Türkiye hükümetine teşekkürlerini iletti.

Çipli kimliklerle iki ülke arasındaki seyahatlerin kolay bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Poroşenko, Antalya’da açılan başkonsolosluğun Ukraynalılar için çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun açılış konuşmasının ardından ise konsolosluğun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Ukraynalılarla bir araya gelen Poroşenko, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı.

Kaynak: haberler.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com