Ukrayna’nın, AB ve Moldova sınırındaki 66 sınır geçiş noktası çalışmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Sınır Servisi’den Andrey Demçenko, Ukrayna’nın Cuma günü 00:00 itibariyle AB ve Moldova sınırında 66 kontrol noktasının açıldığını bildirdi.

Demçenko yaptığı açıklamada “Bugün, hükümet 13 Mart 2020 tarih ve 288 sayılı kontrol noktalarının ve listelerinin geçici olarak kapatılmasını düzenleyen kararı değiştirerek, yayımlandı. Aslında, bu değişikliklere göre 66 kontrol noktası açıldı ve 56’sı geçici olarak kapatıldı. İlgili belgeler üzerinde çalıştım, sınır bölümlerine gönderdim ve bu geceden (Dün için) itibaren itibaren Ukrayna tarafından tüm bu kontrol noktalarının çalışmalarına devam edeceğim.” dedi.

Devlet Sınır Servisi’nin komşu AB ülkelerine ve Moldova Cumhuriyeti’ne Ukrayna tarafındaki kontrol noktalarının açıldığını bildirdiğini, böylece bu bilgileri dikkate aldıklarını ve devlet sınırının Ukrayna‘dan tam olarak işleyişini ve bu noktalara geçişini planlayabildiklerini belirterek akışın; komşu ülkeden kontrol noktaları açıldığında mümkün olacağını belirtti.

“Bu bilgileri geçen hafta, bir hükümet toplantısından sonra, böyle bir kararın desteklendiği zamanlarda gerçekleştirdik. Bu nedenle, komşu ülkelerin bu bilgileri dikkate aldıklarını ve adımlarını atabileceklerini umuyoruz. Ancak yönergelere göre, ilgili ülkelerin kontrol noktalarının kademeli olarak açacaklarını umuyoruz.” dedi.

Aynı zamanda Demçenko, açma kararının Ukrayna sınırındaki Rusya Federasyonu ve Beyaz Rusya ile sınır noktaları üzerindeki kontrol noktalarıyla ilgili olmadığını hatırlattı, daha önce olduğu gibi kapalı kalacaklar.

Kara yoluyla geçmek isteyenlerin AB ve Moldova tarafındaki sınır geçiş noktalarını ayrıca sorgulamaları gerekmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com