Ukrayna’nın % 57’si 4G’ye erişebiliyor. Zelenskiy’den operatörlere çağrı: “Hızlandırın”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna cumhurbaşkanlığı web sitesinde bildirildiğine göre Mayıs 2020 itibariyle, Ukrayna’da 16,205 yerleşim yerinde 4G iletişimi faaliyet göstermektedir.

Baz İstasyon

Bu ise toplam yerleşim yeri sayısının % 57’sine tekabül etmektedir. Mayıs ayında, 1,188 Ukrayna yerleşimi 4G ağlarına bağlandı.

Yeni bağlanan yerleşim yerlerinden 723’ü ilk kez 4G alırken, diğerlerinde farklı operatörlerden 4G hizmetleri seçiminde bir alternatif ortaya çıktı. Toplamda, Mayıs 2020 itibariyle, 16,205 yerleşimde 4G iletişimi faaliyet göstermektedir. Bu Ukrayna‘daki toplam yerleşim yeri sayısının % 57’sidir

Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov “Şimdi operatörlerin baz istasyonları, esas olarak 1800 MHz bandında çalışıyor. Ancak Temmuz ayında 900 MHz bandında 4G ağları kullanmaya başlayacaklar. Bu, bir baz istasyonunun daha geniş bir bölgeyi kapsaması anlamına gelmektedir. Yani, 4G ağlarının daha da hızlı bir şekilde gelişmesini bekliyoruz.” dedi.

Mayıs ayı başında Zelenskiy, Fedorov ve dört Ukraynalı operatörün temsilcileriyle bir araya geldi: Kyivstar, Vodafon Ukrayna, Lifecell ve Intertelecom. Toplantıda, cumhurbaşkanı Ukrayna’da 4G ağlarının dağıtımını hızlandırması çağrısında bulundu.

2020’nin ilk çeyreğine ilişkin Kyivstar raporu, operatörün 4G ağının 11 bin yerleşim alanını kapsadığını belirtmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com