Ukrayna’nın 2019 İlk Çeyrek İhracatı 12.3 Milyar Dolar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2019 yılının 1. çeyreğinin sonu itibariyle Ukrayna ihracatının en az 12.3 milyar dolar olması ve geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 850 milyon dolarlık bir artış olacağı belirtildi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Stepan Kubiv meclisteki gündem görüşmeleri sırasında “2019’un ilk çeyreğinde, Ukrayna ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık 850 milyon dolar artış göstererek en az 12.3 milyar $ ‘a yükselecek” dedi.

Kubiv, Ukrayna ekonomisinin derin bir krizden doğduğunu ve Bakanlar Kurulu’nun yollar inşa etmeye, maaşları, emekli aylıklarını, eğitim ödeneklerini  ve nüfusun sosyal açıdan zayıf kesimlerine bağlanan maaşları ödemeye devam ettiğini ekledi.

Ukrayna’nın mal ve hizmet ihracatı 2018’de 57,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiş ve 2017 yılına göre % 8.6  yani 4.5 milyar dolar artmıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com