Ukraynalıların yüzde 84’ü tarım arazilerinin yabancılara satışına karşı (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete katılan Ukraynalıların %84.1’i yabancılara arazi satışını desteklemiyor.

22-29 Haziran 2021’de yürütülen bir anketin sonuçlarına göre ankete katılanların %71.7’si tarım arazilerinin satışını yasaklayan bir referandum yapılmasını destekliyor. Ankete katılanların %21’i tarım arazilerinin satışının yasaklanması için referandum yapılmasını desteklemezken, %7.2’si kararsız kaldı veya cevap vermeyi reddetti.

Yayınlanan raporda “Tarım arazilerinin satış yasağını destekliyor musunuz?” sorusunun yer alacağı bir referandum olması durumunda, ankete katılanların %65.2’si “lehte”, %21.8’i ise “aleyhte” oyu vereceğini belirtmiştir. %6.5’i ise oylamaya katılmazken, %6.4’ü kararsız kalmış veya cevap vermeyi reddetmiştir. Böylece oylamaya katılacak olan katılımcıların %74.9’u yasağı destekleyecektir.” denildi.

Aynı zamanda, katılımcıların %84.1’i tarım arazilerinin yabancılara satışını desteklememektedir. Sadece %12.1’i yabancılara satışı desteklemektedir. %3.8’i cevap veremedi veya cevap vermeyi reddetti.

  • 1 Temmuz 2021’de Ukrayna’da tarım arazilerinin alım satımı piyasası başlatıldı . Böylece, bu arsalar tam teşekküllü bir mal statüsü kazandı, yani sahipleri tarafından satılabilir veya isteyenler tarafından alınabilir.
  • 5 Temmuz’da online arazi ticareti yasası tamamen yürürlüğe girdi .
  • Tarım Politikası Bakanlığı başkanı Roman Leşçenko , arazi fiyatlarının her yıl nasıl artacağını tahmin etti. Ona göre, tarım arazilerinin fiyatı her sene %7-10 oranında artacak.

Tarım arazisi piyasası kanunu Ukrayna parlamentosunda kabul edildi. Neler getiriyor?

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com