Ukraynalıların yüzde 58’i AB üyeliğini, yüzde 54’ü NATO üyeliğini destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası Cumhuriyet Enstitüsü’nün bir araştırmasının sonuçlarına göre Ukraynalıların yarısından fazlası Ukrayna’nın Avrupa Birliği ve NATO üyeliğini destekliyor.

Uluslararası Cumhuriyet Enstitüsü’nün Avrasya bölgesi direktörü Stephen Nix, “Rus askeri saldırganlığı karşısında bile Ukraynalılar NATO ve AB üyeliğini desteklemeye devam ediyor.” dedi.

Ukrayna’nın uluslararası ekonomik birliğe katılımıyla ilgili olarak, Ukraynalıların %58’i AB’yi ve sadece %21’i Rusya, Beyaz Rusya ve Kazakistan ile Gümrük Birliği’ni desteklemektedir. Ukrayna’nın NATO’ya katılımına olan destek ise %54.

ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına Ukrayna’ya gitmemelerini tavsiye etti

Anket, 6-15 Kasım 2021 tarihleri arasında, Kırım, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin işgal altındaki bölgeleri hariç, Ukrayna genelinde Uluslararası Cumhuriyet Enstitüsü Analiz ve Sosyolojik Araştırma Merkezi (CISR) tarafından görevlendirilen sosyolojik grup “Rating” tarafından adreste görüşme yöntemiyle gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com