Ukraynalıların üçte ikisi meclisten silahlarla ilgili bir yasa talep etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna vatandaşlarının üçte ikisi (% 61), Ukrayna Meclisi Verkhovna Rada’nın, bir silahın yasal ve yasadışı bulundurulmasının ne olduğunu tanımlayan, kendini savunma için kullanımı da dahil olmak üzere onu kullanma kurallarını açıklayan bir “silahlar” yasasını kabul etmek zorunda olduğuna inanıyor.

Ancak ankete katılanların % 36’sı bu girişime katılmadığını belirtmişti..

1-3 Şubat tarihlerinde Info Sapiens tarafından yapılan tüm Ukrayna ulusal anketinin verilerine göre Ukraynalıların % 65’i kendini savunmak için kısa namlulu bir silaha sahip olacak kadar kendilerini sorumlu bulurken, % 33’ü kendilerini böyle görmemektedir.

Ses ve Avrupa Dayanışması siyasi parti destekçileri bireysel silahlanma konusuna daha yatkın bir çizgi çizmektedirler:

  • Golos (Ses) Partisi: % 84;
  • Avrupa Dayanışması: % 71.
  • Svobodo (Özgürlük) Partisi: % 53;
  • Yaşam için – Muhalefet Platforu: % 50.

Golos partisinin destekçilerinin % 86’sı kendilerini silah bulundurma konusunda büyük ölçüde sorumlu olarak hissederken, bu oran Anavatan Partisi destekçilerinde % 59, Yaşam İçin – Muhalefet Platformu destekçilerinde ise % 53 olarak görünmektedir.

2 Şubat’ta Verkhovna Rada binası yakınında “Meşru müdafaa hakkımız var” şeklinde toplanan kişiler, vatandaşların silahlara eşit erişim sağlaması konusunda desteklerini ilettiler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com