Ukraynalıların üçte ikisi arazi piyasasına karşı: anket sonuçları

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre Ukrayna vatandaşlarının sadece % 15’i referandumda arazi piyasasının açılmasını desteklemeye hazır.

Ubr.ua’nın haberine göre, Ukraynalıların üçte ikisi, arazi piyasasının açılmasına dair yapılacak bir referandumda red oyu kullanacağını belirtirken beşte biri ise referanduma katılmayacağını belirtti.

Ankette katılımcılara “Bu pazar günü arazi piyasasının açılmasına dönük bir referandum olsa, nasıl oy verirdiniz?” diye soruldu.

Anket sonuçları şunu gösteriyor. Katılımcıların sadece % 15’i arazi piyasasını destekliyor. % 62’si ise buna karşı. % 18’i oy vermeyeceğini belirtirken % 6’si cevap vermeyi reddetmiştir.

Sosyologlar ayrıca Kasım ve Aralık 2019’da yapılan önceki anketlerle yapılan karşılaştırmayı da yayınladılar. Buna göre, Ukrayna’da arazi pazarının açılmasını destekleyen Ukraynalıların payı sırasıyla % 22 ve % 19 azaldı.

Ankette 18 ve daha yukarı yaştaki toplam 1,500 kişiye telefonla anket uygulanmıştır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com