Ukraynalıların Üçte Biri Yurtdışında Tatil Yapıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Picodi.com’un yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre Ukraynalıların mutlak çoğunluğu (% 67) Ukrayna’da tatilini geçirirken sadece üçte biri (% 33) yurtdışına tatil için gitmektedir.

Finance.ua’nın haberinde,  Ukraynalılar ülke içinde genellik Azak Denizi ve Odessa sahillerini tercih etmektedirler. Bunun haricinde ise Lviv, Harkov ve Transkarpatya’ya tatile gitmektedirler.

Yurtdışında tatil yapan Ukraynalılar ise genellikle Mısır, Polonya, Türkiye, Karadağ ve Yunanistan’ı tercih ediyorlar.

Vatandaşların % 88’i erken rezervasyon ve bilet satın almakta ya da son dakika ucuz turları tercih etmektedir.

Ukraynalıların % 21’i genellikle girişi ücretsiz yerkeri tercih ederken, % 17’si daha az popüler ve düşük maliyetli destinasyonları tercih etmektedir. % 15’i ise yüksek sezon dışında tatil yapmaktadır.

Ukraynalıların çoğu, kendileri için yeni yerler aramayı tercih ediyor (% 77) ve katılımcıların sadece % 23’ü periyodik olarak aynı yerleri tatil için tercih etmektedir.

Seyahat eden Ukraynalıların yarısı (% 50) sahilde dinlenmeyi,% 34’ü ise turistik yerleri, müzeleri ve ikonik yerleri ziyaret etmeyi,% 16’sı ise aktif dinlenmeyi tercih ediyor.

Katılımcıların % 77’si tatilde toplu taşıma araçlarını tercih ettiklerini, % 14’ünün taksi hizmetlerini kullandığını,% 9’unun araç kiraladığını, ancak ankete katılanların hiçbirinin otostop yapmadığını söyledi.

Yemek konusunda, Ukraynalı turistlerin neredeyse yarısı (% 46) restoranlarda yöresel yemekleri tercih ediyor, bu sayede bulundukları yerin kültürü, gelenekleri ve tarihini daha iyi tanıdıklarını ifade etmektedirler.

Oteldeki her şey dahil sistemde “organize” akşam yemekleri hala talep görüyor ve katılımcıların % 17’sini tercih ediyorlar.

Ukraynalılar tatilde ortalama 414 dolar harcamaktadur.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com