Ukraynalıların üçte biri doktorlara rüşvet vermeye devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların çoğu, doktorlara fazladan ödeme yapması gerekmediğine inanıyor, ancak ödemeye devam ediyor

Ukraynalıların üçte biri doktorlara rüşvet vermeye devam ediyor

Demokratik Girişimler Vakfı ve Razumkov Merkezi tarafından yürütülen bir anketin sonuçlarına göre Ukraynalıların üçte birinden fazlası (% 35), son 12 ayda bir doktor randevusu veya tıbbi bir prosedür için fazladan ödeme yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Aynı zamanda, ankete katılanların % 39’u bu tür hizmetlere başvurmamış, % 23’ü fazladan ödeme yapmamış ve % 3’ü soruya cevap vermemiştir.

Ankete göre, vatandaşların% 70’i, doktorların yapacağı kaliteli muayeneyi garantilemek için fazladan ödeme yapmasına gerek olmadığına inanıyor. Bununla birlikte,% 19’u fazladan ödemeye değer olduğuna inanıyor.

Aynı zamanda, ülkenin Batı ve Güneyinde, ankete katılanların % 77’si ek ödeme ihtiyacını görmüyor. Doktorların fazladan ödeme yapması gerektiği görüşünü paylaşanların çoğu, % 27 ile ülkenin doğusunda yaşamaktadır.

Anket, Demokratik Girişimler Vakfı ve Razumkov Merkezi tarafından 3 Temmuz – 9 Temmuz 2020 tarihleri arasında 2,022 katılımcı ile ikamet yerlerinde yüzyüze görüşmeler yoluyla gerçekleştirildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com