Ukraynalıların ücretsiz olarak dönebilecekleri şehirler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, yurtdışında bulunan Ukraynalıların Ukrayna’ya ücretsiz veya indirimli fiyatlarla ulaşmanın mümkün olacağı şehirleri belirtti.

Altyapı Bakanlığı: Ukraynalıların tahliyesi için özel uçuşlar hazırlanıyor.

Zelenskiy “Hub noktaları oluşturduk. Oraya vardığınızda, Ukrayna’ya ücretsiz ya da indirimli fiyatlarla gidebilirsiniz,” dedi.

Şehirlerin listesi Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde de yayınlanacaktır. Şehirler: İstanbul, Prag, Abu Dabi, Viyana, Dubai, Varşova, Bratislava, Vilnius, Riga ve Berlin olarak belirtildi.

Zelenskiy “Birinin belki geri dönmek için zamanı olmadı; havayolu uçuşları iptal etti, biri sınırda sıkışmış, biri otelde karantinaya alınmıştı. Ama bilmelisiniz ki sizi dışarı çıkaracağız. Büyükelçilerimiz ve konsoloslarımız gün boyunca çalışmaktadır. Dışişleri Bakanlığı ve Altyapı Bakanlığı sorunlarınızı çözmek için harekete geçti.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com