Ukraynalıların turist olarak gidebileceği ülke sayısı 25’e yükseldi (liste)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukraynalıların girebileceği ülke sayısının 25’e yükseldiğini söyledi.

Ukraynalılar Vizesiz Seyahat

Bakan bir toplantıda yaptığı açıklamada “Son brifingde, Ukraynalıların seyahat edebileceği 23 ülkeyi duyurdum. Şimdi 25 ülke var. Bahamalar eklendi. Katılıyorum, turizm için cazip olmasına rağmen, Lübnan Ukraynalı turistler arasında daha az popüler bir yer, ancak ülke son derece popüler ilginç ve güzel.” dedi.

Vize ve karantina kısıtlaması olanları da içeren diğer 23 ülke ise Türkiye, Sırbistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Belarus, İngiltere, ABD, Meksika, Mısır, Tunus, Kore Cumhuriyeti, Irak, İran, Afganistan, Güney Sudan, Etiyopya, Somali, Kenya, Zambiya, Tanzanya, Burundi, Seyşel Adaları.

Kuleba, Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan giriş veya transit koşullarını kontrol edebileceği etkileşimli bir haritanın lansmanını da yaptı: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/

Ukraynalılarla en çok ilgilenen ilk üç ülkenin Macaristan, Türkiye ve Rusya olduğunu söyleyen Kuleba, yakın gelecekte Schengen bölgesine girişin Ukrayna’daki salgın durumu ile bağlantılı olarak Ukraynalılar için açık olmayacağını ekledi.

Kuleba Türkiye’yi ziyaret edecek kişilere de şu bilgileri verdi: “Türkiye. Sınırda bir fiziki muayeneden geçmeniz gerekiyor. COVID-19 belirtileri varsa, ücretsiz bir PCR testi yapılmaktadır, COVID-19 için bir sigorta poliçesine ihtiyacınız vardır. Çevrimiçi olarak veya bir tur operatöründen veya doğrudan havaalanından satın alınabilir.” dedi.

Kuleba’ya göre, Sırbistan’a kısıtlama olmaksızın girilmesine izin verilmektedir. Hırvatistan’a giriş için bir PCR testi veya 14 günlük karantinaya girme zorunluluğu gerekiyor. Ayrıca, Ukraynalılar turistik amaçlı gittiyse, Hırvatistan’a giriş izni almak için ek bir koşul, bir otel veya dairenin rezervasyonunun onaylanması durumudur.

“Aynı zamanda popüler bir tatil beldesi olan Karadağ’a giriş izni var. Ancak Sırbistan topraklarına girenler için karantina kurumunda 14 günlük zorunlu gözlem gerekiyor.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com