Ukraynalıların tüketici güven endeksi yeniden kötüleşti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Temmuz 2021’de Ukrayna’da tüketici güven endeksi Haziran ayına göre 1.7 puan düşerek 71.3’e ulaştı. Göstergenin düşüşüne, kişisel mali durumdaki değişiklik beklentilerinin bozulması ve önümüzdeki beş yıl içinde ekonomide beklenen gelişmeler neden oldu.

Ukraynalıların tüketici güven endeksi yeniden kötüleşti

Info Sapiens’in aylık anketinden elde edilen verilere göre Mevcut Durum Endeksi (ICS) Haziran ayına göre 0.2 puan artarak 68.2 oldu. Temmuz ayında Ekonomik Beklentiler Endeksi (IEE) ise 73.3 ile Haziran ayındaki endeksin 2.9 puan altındadır.

Temmuz ayında İşsizlikte Değişim Beklentileri Endeksi (IECU)1.2 puan azalarak 137.4 oldu. Enflasyonist Beklentiler Endeksi (IIE) 3.8 puan artarak 192.0 oldu. Ukraynalıların grivna döviz kuruna ilişkin beklentileri önümüzdeki 3 ayda iyileşti: Devalüasyon Beklentileri Endeksi (IDE) 11.4 puan artarak 139.4 oldu.

Ukrayna’da bal fiyatlarında artış. Üreticiler sebepleri sıraladı.

Info Sapiens analistleri tarafından “Temmuz 2021’deki tüketici güven endeksi bileşenlerinin çoğu sabit ve Haziran ayına göre değişmedi. Bununla birlikte, kişisel finansal durumdaki değişiklik beklentileri endeksinde, gaz fiyatlarındaki artışla ilişkilendirilebilecek bir düşüş eğilimi var.” denildi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com