Ukraynalıların neredeyse yarısı yasadışı çalışıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Timofey Milovanov tarafından aktarıldığına göre çalışma çağındaki Ukraynalıların neredeyse yarısı yasal olarak çalışıyor.

Geri kalanı ya kazançlarını göstermiyor ya da yasadışı olarak istihdam edilmektedir.

Milovanov, “Bugün, çalışma çağındaki 28.5 milyon Ukraynalı’nın sadece 12.8 milyonu yasal olarak çalışıyor. Çalışma çağındakilerin yarısı ya başka bir ülkede çalışıyor ya da gayriresmi çalışıyor.” dedi.

Bakana göre gayrıresmi istihdam durumundaki Ukraynalılar iş kanunu ile korunmaz. Hükümetin önerdiği İş Kanunu’nda yapılan değişiklikler, yasal istihdamı ve istihdam artışını kolaylaştırmalıdır.

Hükümet ayrıca önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa ülkelerinde bulunan işsizlik oranına ulaşmayı planlıyor. Bunun için bakana göre, en esnek mevzuatı getirmek ve her türlü istihdama izin vermek gerekiyor.

15-70 yaş arası vatandaşlar arasında Ukrayna’daki işsizlik oranının % 7.3’e ulaştığı ve Avrupa‘nın en yükseklerinden biri olduğu belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com