Ukraynalıların neredeyse üçte biri 2019’da tatile çıkmadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalılar için en çok tercih edilen tatil türleri % 29 ile plaj tatili ile % 23 ile evde tatil oldu.

Research & Branding Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2019 Eylül ayının ortalarına gelindiğinde, Ukraynalıların neredeyse üçte biri (% 28) tatile çıkmadı veya bu yıl için tatil planı yapmadı. % 69’luk bir kesim ise tatil yapmıştı.

Tatile çıkan Ukraynalıların % 31’i tatillerini evde, % 21’i Ukrayna’da denizde, % 10’u yazlık bir ev / bahçe arsasında, % 6’sı yurtdışında denizde, % 4’ü başka bir şehirde / köyde geçirdiği belirtiliyor.

Bakınız: Ukraynalılar İçin Popüler Tatil Yerlerinde Fiyatlar Artmaya Başladı

Anketten alınan bilgilere göre, 2018’e kıyasla, evde tatil yapan Ukraynalıların sayısı önemli ölçüde azalırken, tatil ve tatil planı yapmamış olanların sayısı artmıştır.

Sosyal araştırmaya göre, Ukraynalılar için en çok tercih edilen tatil türleri % 29 ile plaj tatilleri. Evde geçirenler % 23, bilişsel ve aktif boş zaman etkinlikleri i% 20, kır evinde / bahçede tatil % 19, dinlenme yerlerinde % 15 ve tıbbi sanatoryumda % 14’tür.

Anketin, 7 Eylül – 16 Eylül 2019 tarihleri arasında, Rusya’nın geçici olarak işgal ettiği bölgeler hariç, Ukrayna genelinde 2001 kişi ile yüzyüze görüşme yöntemiyle yapılmış olup % 2.2 örneklem hatası barındırmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com