Ukraynalıların maske talepleri 50 kat arttı ve fiyatlar iki katına çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

6 ay önce, ortalama bir kişi bir veya iki maske satın alırken, şimdi koronavirüs haberlerinden sonra 50-100 parça şeklinde satın almalar arttı. Son üç hafta boyunca talepler 50 kat arttı ve fiyatlar iki katına çıktı.

Delo.ua’nın haberine göre, tipik olarak Ukrayna‘da sağlık personelinin ihtiyaçları dikkate alınarak yılda yaklaşık 3-5 milyon maske satılmaktadır. Ancak, artan vaka sayısı üzerine çok sayıda videodan sonra, tıbbi maskelere olan ilgi keskin bir şekilde artmaya başladı.

Medtekhnika+ ağının kurucusu Aleksey Davidenko “Çevrimiçi mağazalarımız aracılığıyla günlük 3-5 bin maske siparişi alıyoruz. 6 ay önce ortalama bir alıcı bir veya iki maske satın aldıysa, şimdi 50-100 adet sipariş veriyor, yani talep 50 kat arttı. Talep fiyat artışını tetikledi ve şimdi maske maliyeti 4 UAH oldu” diyor. .

Ayrıca yurtdışında da Ukrayna maskelerine ilgi oluştu. Örneğin, Çin ve Hindistan‘da herkesin maske takması gerekiyor, yani onların ihtiyacı günlük birkaç milyar parça. Yerel fabrikalar ihracatı tamamen durdurdu ve 1 dolar fiyatla yurtdışından almaya hazırlar.

Bu nedenle, maskeleri yurtiçinde satın alan ve Çin’e gönderen Ukraynalı girişimciler bulunmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com