Ukraynalıların kullandığı yakıtın altıda biri kalitesiz ve sahte

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların kullandığı yakıtın altıda birinin kalitesiz olduğu ve devlet bütçesinin, bu tür yakıtların üretiminden ötürü kaybının yaklaşık 4.6 milyar UAH’a ulaştığı ve kolluk kuvvetlerinin sorunla başa çıkamadığı belirtildi.

Ukrayna Enerji Derneği tarafından düzenlenen bir basın toplantısında uzmanlar “Kolluk kuvvetleri ve düzenleyici kurumların güçleri sorunu durdurmak için yeterli değil. Yalnızca doğrudan bütçe kayıpları 4.6 milyar UAH, yasadışı işlemlerden daha da fazla kaybediliyor. Tüm bu kayıplar aynı zamanda sahadaki yolsuzluk planlarını besliyor.” diyorlar.

Solventler kullanılarak, olası tüm standartlar aşılarak üretilen düşük kaliteli ve “gri” yakıtla ilgili durumun “yakıt piyasası için kanser metastazlarıdır” olduğu da belirtilmektedir.

Ukrayna sınır muhafızları başka birinin pasaportunu kullanan kızı gözaltına aldı

Aynı zamanda uzmanlar, 6299 sayılı yasa sayesinde sorunun çözülebileceğine inanıyorlar. Tasarı, düşük kaliteli yakıt üretiminin kaynağı olan solventlerin ithalatına ilişkin kuralları düzenlemektedir.

Yasa tasarısı 9 Kasım 2021’de Verkhovna Rada’ya kaydedildi ve henüz komitenin değerlendirmesini geçmedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com