Ukraynalıların konut hizmetlerine olan borcu Kasım’da % 18.6 arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalıların Kasım 2020’de elektrik hariç konut ve toplumsal hizmetler için ödenmemiş borçları Ekim ayına göre % 18.6 artarak 60.5 milyar UAH’a ulaştı.

Devlet İstatistik Servisi’ne (Gosstat) göre, genel olarak Kasım ayında Ukraynalılar konut hizmetleri için 11.6 milyar UAH ödedi ve bu miktar bu ay içinde tahakkuk eden miktarın % 52.4’ü oranında oldu.

Ekim ayında elektrik tüketimi için borç ise 5.6 milyar UAH olarak gerçekleşti.

Konut hizmetleri için en yüksek ödeme oranı % 66.2 ile Volin bölgesinde olurken, onu % 59.1 ile Odessa ve % 59 ile Transkarpatya bölgeleri takip etmektedir.

En düşük ödeme seviyesi Lugansk, Çerkassi, Zaporijya, Donetsk, Harkov, Sumy, Dnepropetrovsk, Poltava ve Kiev bölgelerinde % 44-50 şeklinde olup; Kiev şehrinde bu oran % 57.7 oldu.

Devlet İstatistik Servisi’ne göre, 2020’nin başından bu yana, toplam 477.4 milyon UAH tutarında konut hizmetleri için yeniden yapılandırılmış borcun geri ödenmesi konusunda 44 bin 500 sözleşme imzalandı. Uzun vadeli sözleşmeler dikkate alınarak yapılan ödemelerin tutarı 275.4 milyon UAH oldu.

Veriler, ilhak edilmiş Kırım ve Sivastopol ile geçici olarak işgal edilen Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bir kısmı dikkate alınmadan verilmiştir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com