Ukraynalıların karantina döneminde plajlara gitmesine izin verilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko bir brifing sırasında Sağlık Bakanlığı’nın salgına rağmen plajların çalışmasına izin vereceğini güneş ışınları ve deniz tuzunun koronavirüs enfeksiyonlarını öldürdüğünü söyledi.

Mavi-Bayraklı-Plajlar-Kiev

Güneş ışınları ve deniz tuzunun koronavirüs enfeksiyonunun etken maddelerini yok ettiği belirten Lyaşko “Bu sezon yüzmek mümkün olacak. Biz Epidemiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ile bazı istişarelerde bulunduk. Ukrayna Tıp Ulusal Bilimler Akademisi ultraviyole ışınları ile birlikte deniz tuzunu doğruladı ve uzmanlar koronavirüs enfeksiyonu etken maddelerini yok ettiklerini belirtti. Böylece Ukrayna’da plaj sezonuna izin verilecek.” dedi.

Bilim adamlarına göre, patojenler tatlı suda hayatta kalabilmesine rağmen, akan su ile nehirlerde enfekte olmanın oldukça zor olduğunu belirtti. Bu ancak ve sadece yakın temasla olabilir

Baş tıbbi doktor, “Bu nedenle, nehir plaj sezonu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı da bu tatil sezonunda çalışma izni verecek.” dedi.

Lyaşko, risk altındaki kişilerin (60 yaşın üzerinde ve kronik hastalıkları olan) plajı ziyaret etmemelerinin daha iyi olduğunu ekledi ve “doktorlar herkese iki metrelik bir mesafeyi korumayı tavsiye ediyorlar ve plaj personeli tıbbi maskeler giymek zorunda kalacaklar.” diye belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com